Chcete sa dozvedieť viac o tom, čo vás zaujíma? Napíšte nám váš tip.

Grilovaná makrela s gurguglione

Napísal dňa 7. apríl 2016

Ingredience

2 makrely, rozmarýn, cesnak, citrónová kôra, soľ, cibuľa, mrkva, zeler, baklažán, 2 farebné papriky, cuketa, 2 paradajky, petržlen, bazalka, olej extra virgin, tuniak z plechovky

Ilustračné foto

Ilustračné foto

Postup

Gurguglione, je restovaná zelenina, ktorú získame tým spôsobom, že nakrájame cibuľu, mrkvu a zeler na väčšie kúsky a orestujeme na olivovom oleji. Postupne pridáme na kocky nakrájané papriky, baklažán, cuketu a nakoniec paradajky. Restujeme do mäkka. Dochutíme nasekaným petržlenom lístkami bazalky a pokvapkáme olivovým olejem. Makrelu rozrežeme pozdĺž brucha, aby sa otvorila a položíme ju kožou na gril. Ochutíme soľou, olejom, nastrúhanou citrónovou kôrou, nasekaným cesnakom a rozmarýnom. Grilujeme iba z jednej strany, za pár minut je ryba hotová.

Na tanier položíme filety tuniaka z plechovky.  Na tuniaka naservírujeme zeleninu. Pokvapkáme olivovým olejom a podávame s upečenou makrelou.

Napíšte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.