Chcete sa dozvedieť viac o tom, čo vás zaujíma? Napíšte nám váš tip.

Pracujete z domu?

Napísal dňa 22. apríl 2020

Rýchle recepty do 30 minút.

Kým niektorí využívajú viac voľného času a učia sa variť, iní naplno pracujú z domu, a preto vyhľadávajú rýchle a jednoduché obedy. Dobrou správou je, že množstvo jedál nenáročných na prípravu môže byť zároveň aj zdravých.

Najmä teraz, keď potrebujeme posilniť svoju imunity a nemáme veľa možností na aktívny pohyb, sú tou najlepšou voľbou potraviny bohaté na proteíny, vitamíny a vlákninu. S našimi receptami sa v kuchyni zbytočne dlho nezdržíte, a navyše si ich môžu dopriať aj ľudia so špecifickými stravovacími obmedzeniami. Dobrú chuť!

Trhanec so špenátom

Potrebujeme len 10 minút na prípravu 1 porcie bez lepku a tieto suroviny:

50g baby špenátu

50g reďkovky

100g šalátovej uhorky

1 porcia proteínovej omelety so syrovou príchuťou KetoDiet

5ml repkového oleja

korenie a soľ podľa chuti

Nič sa vám dnes nedarí? Dokonca ani proteínová omeleta sa vám nepodarila, ako sa patrí? Nevešajte hlavu. Natrhajte si ju na malé kúsky a zmiešajte s reďkovkami a špenátom. Tanier ozdobte šalátovou uhorkou a rýchle a zdravé jedlo máte na stole.

Zapečené šampiňóny Portobello

4 porcie – 30 minút na prípravu neobsahuje lepok

potrebujeme:

200g mletého hovädzieho mäsa

100g kozieho syra

4 šampiňóny

4 cherry paradajky

1 červená cibuľa

rastlinný olej podľa potreby

čerstvý tymian podľa chuti

cesnak podľa chuti

soľ a korenie podľa chuti
postup:

Hlavičky šampiňónov si očistíme, vyberieme nožičku a vydlabeme vnútro, nožičku pokrájame na menšie kúsky. Na panvici si rozohrejeme olej, pridáme mleté mäso, tymian, prelisovaný cesnak, osolíme a okoreníme a chvíľu restujeme. K mäsu pridáme vnútro huby a pokrájanú nožičku. Hotovou zmesou plníme klobúčiky šampiňónov, poukladáme na kolieska nakrájanú červenú cibuľu, pokrájané cherry paradajky a posypeme nastrúhaným syrom. Pečieme 25 minút v rúre rozpálenej na 180 °C. Šampiňóny podávame s čerstvým zeleninovým šalátom.

Zeleninový šalát s kozím syrom

     2 porcie – 30 minút na prípravu bez lepku

potrebujeme:

2 plátky kozieho syra

zmes zelených šalátov (rukola, rímsky šalát, poľný šalát…)

zmes semienok – tekvicové, slnečnicové

cherry paradajky

balzamikový ocot podľa potreby

olivový olej podľa potreby

Postup:

Kozí syr nakrájame na hrubšie plátky a grilujeme ich alebo nasucho opečieme na nepriľnavej panvici. Obľúbené druhy zelených šalátov zmiešame s cherry paradajkami a ochutíme zmesou olivového oleja a balzamového octu. Dochutiť môžeme štipkou soli a podľa chuti aj korením. Opečené plátky kozieho syra poukladáme na šalát, posypeme zmesou semienok a celé pokvapkáme olivovým olejom.

Náš tip: Ak nepatríte medzi fanúšikov kozieho syra, vymeňte ho za výborný syr Halloumi.